Eindelijk was het zover: 1 oktober. Na maanden op hete kolen te zitten, kregen eindelijk te horen met welk project ons toegewezen was en ook belangrijk met wie. Op die dag ontstond het Humasol-Entente irrigatie team: Mali, Tom, Pieter en Anouk. Ook werd ons een coach toegewezen die zou helpen met de voorbereiding te begeleiden. Onze coach, David, legde uit dat we naar Senegal zouden afreizen om daar op een boerderij in Kabiline 2 te helpen een irrigatiesysteem op poten te zetten. De doelstelling: zorgen dat een uitbreiding van de huidige 2ha bewerkte grond naar 7ha mogelijk werd. En zo begon dus ons avontuur.
Er werd al meteen een meeting vastgelegd met onze partners. Zo ontmoette we Bassirou en Ibrahima, de Senegalese partners van Entente, en Daha, de partner van de Belgische organisatie OVO
Onze coach gaf ons de tip om toch wel wekelijks af te spreken. Zo zorg je ervoor dat er wekelijks aan het project gewerkt wordt maar bouw je ook een vriendschap op met de mensen waar je toch wel twee maand mee in het buitland zal leven. Aangezien we vier ingenieursstudenten zijn was het wel een beproeving om een moment te vinden door de week waarop iedereen vrij was, dus zo werd zondagavond als het moment gekozen. Omdat we toch ’s avonds gingen afspreken hadden we dan ook het leuke idee om iedere week samen te koken. Hoewel de gerechten altijd simpel bleven (we zijn nog steeds studenten 😉), was het eten altijd super lekker en zorgde het voor een leuke ontspanning de avond voor er weer een drukke week zou beginnen.
Het weekend van 3 november vertrokken we met de hele Humasol delegatie op ons Humasolweekend. In eerste plaats was het doel hiervan werken aan ons project, volgen van interculturele management sessie ofwel IMC-sessies en vragen stellen aan anderen die meer ervaring hebben op bepaalde vlakken. Maar het weekend ontbrak ook zeker niet aan superleuke teambuilding activiteiten, maken van groepsfoto’s en lekker eten.
In oktober hadden we ook al te horen gekregen dat er ook een project van Leuven (ook in samenwerking met Entente) naar Kabiline 2 zou trekken. Dit weekend was dan ook de ideale gelegenheid om elkaar al eens te ontmoeten en ook tijd samen door te brengen. Tijdens de werksessies was het dan ook super handig dat we met twee groepen waren die info had ontvangen over de boerderij waar we naar toe gingen en de organisatie ervan, zo konden we info met elkaar uitwisselen.
Op woensdag 8 november werden we in Woluwe ontvangen door OVO voor een zeer leerrijke avond. Op deze avond sprak onze partner van OVO samen met zijn collega’s op een interactieve manier over misverstanden omwille van communicatieproblemen en hoe men communicatie best kan uitvoeren om deze problemen te vermijden. Ook spraken ze over het verschil tussen culturen en dat men altijd begrip moeten hebben voor iemand anders zijn manier van werken. Ook kregen we terplekke een Senegalese maaltijd aangeboden. Fantastisch dus om al eens op te gaan in een aspect van de cultuur.
Daha is oorspronkelijk van Senegal zelf maar werk nu dus voor het Belgische bedrijf OVO. Omdat het werk voor OVO veel reizen inhoudt, is Daha niet veel in België. Daarom namen van deze gelegenheid gebruik en spraken we samen met de groep van Leuven en Daha af in de viernulvier in Gent. Dit was een leuke opportuniteit om elkaar te leren kennen en zorgden ook voor een vlotte communicatie voor al onze vragen waar we nog mee zaten.
In de tweede helft van het academiejaar werd er dan nog veel voorbereid om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook was er nog een Humasol-Funweekend wat volledig draaide om plezier maken en elkaar beter te leren kennen. Daar hebben we onze schildertalent ontdekt met het volgen van een Bob Ross tutorial en onze culinaire talenten ontdekt bij de tapas avond waarbij elk team een tapas moest voorzien.
En nu is het bijna tijd om in te pakken. De grootste voorbereidingen voor het technische aspect zitten erop, nu ons zelf nog voorbereiden. Paspoorten zijn geregeld, vaccinaties zijn gezet en meeneem lijstjes worden al gemaakt. Op 3 juli zullen wij op het vliegtuig springen en hopelijk zien we jullie daarna voor onze volgende vlog.
Entente pour une terre vivante
Mali, Tom, Pieter, Anouk
Comentarios